Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

2022
30
Jan

Pia Canales neemt je op zondag 30 januari om 14.00 uur mee op een Sunday Stroll door De architectuur van een wondere wereld. Deze tentoonstelling gaat in op de invloed die Walt Disney’s denken en werk tot op de dag van vandaag uitoefent. Ga op pad met omleider en professioneel observeerder Pia en ontdek deze wondere wereld vanuit een nieuw perspectief.

2021
11
Nov

Parallel aan de tentoonstelling De architectuur van een wondere wereld gaat het tweede evenement in deze reeks dieper in op het vertellen van verhalen, identiteit en multivocaliteit (meerstemmigheid). Met bijdragen van beeldend kunstenaar Rachel Stella Jenkins, professor Nicholas Sammond van de Universiteit van Toronto, en architectuurhistoricus Lara Schrijver. De avond wordt gemodereerd door Hasna El Maroudi.

2021
31
Okt

Omleider Erik Peters neemt je op 31 oktober om 14.00 uur mee op een gratis Sunday Stroll door De architectuur van een wondere wereld. Deze tentoonstelling gaat in op de invloed die Walt Disney’s werk en zijn denken tot op de dag van vandaag uitoefent. Ga op pad met Erik en ontdek de tentoonstelling samen vanuit een ander oogpunt.

2021
17
Okt

Omleider Bas van der Kruk neemt je op zondag 17 oktober om 14.00 uur mee op een gratis Sunday Stroll. Ga mee op ontdekkingstocht door De architectuur van een wondere wereld. Deze tentoonstelling gaat in op de invloed die Walt Disney’s denken en werk tot op de dag van vandaag uitoefent. Sluit aan en ontdek de tentoonstelling door de ogen van Bas. 

2021
14
Okt

Parallel aan de tentoonstelling De architectuur van een wondere wereld gaan we dieper in op identiteit, representatie en architectuur. Architectuurhistoricus Léa-Catherine Szacka spreekt over gemedieerde architectuur, hoe ideeën en ideologieën in een gevel samenkomen en welke verhalen zich afspelen in (echt) gebouwde wijken. Architect en activist Adam Nathaniel Furman kijkt naar representatie en hoe een alternatief voor heteronormatieve beeldvorming van invloed is op de expressieve gevel en bijdraagt aan een veelzijdiger begrip van architectuur. Met een bijdrage van architect en planner Jaakko van 't Spijker. 

2021
10
Okt

Omleider Pia Canales neemt je op 10 oktober om 14.00 uur mee op een gratis Sunday Stroll door De architectuur van een wondere wereld. Deze tentoonstelling gaat in op de invloed die Walt Disney’s denken en werk tot op de dag van vandaag uitoefent. Ga op pad met professioneel observeerder Pia en ontdek deze wondere wereld vanuit een nieuw perspectief.

2021
03
Okt

Omleider Bas van der Kruk neemt je op zondag 3 oktober om 14.00 uur mee op een gratis Sunday Stroll. Ga mee op ontdekkingstocht door De architectuur van een wondere wereld. Deze tentoonstelling gaat in op de invloed die Walt Disney’s denken en werk tot op de dag van vandaag uitoefent. Sluit aan en ontdek de tentoonstelling door de ogen van Bas. 

2021
21
Jan

In de eerste editie van TNL! In the Works presenteert Saskia van Stein, curator, samen met ontwerpers Frédérique Albert-Bordenave en Irene Stracuzzi haar onderzoek naar de culturele impact van Disney. Deelnemers krijgen een kijkje in de keuken van de tentoonstellingsmaker en denken mee: welke ideeën en idealen vormen de wereld zoals Disney deze aan ons presenteert? En hoe maak je een keuze uit de verschillende verhaallijnen en perspectieven?

De architectuur van een wondere wereld is mede mogelijk gemaakt door:

Saskia van Stein
Frédérique Albert-Bordenave
Irene Stracuzzi